Αναδιαρρύθμιση διαμερίσματος

Αναδιαρρύθμιση διαμερίσματος

Το διαμέρισμα, βρίσκεται στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στον λόφο Σικελίας στην Καλλιθέα. Είναι συνολικής επιφάνειας 36μ2 και έχει βόρειο προσανατολισμό. Η μικρή επιφάνεια και ο κακός προσανατολισμός του οδήγησαν σε μία εσωστρεφή λύση. Βασικός στόχος ήταν η αναίρεση της πολυδιάσπασης και η εξασφάλιση της εισόδου του φυσικού φωτός στα πιο απομακρυσμένα σημεία του χώρου. Καθαιρέθηκαν όλοι οι εσωτερικοί τοίχοι εκτός αυτών του λουτρού. Όλος ο χώρος διαστρώθηκε με ξύλινο δάπεδο. Κυρίαρχο στοιχείο κατά την ανακατασκευή του διαμερίσματος ήταν οι ξύλινες κατασκευές. Οι ξύλινες κατασκευές είναι πολλαπλής χρήσης, ορίζουν τους υποχώρους, έχουν ερμάρια προσβάσιμα από τις δύο πλευρές τους, φέρουν ανοίγματα και δεν καταλήγουν στην οροφή. Με το τρόπο αυτό διαμορφώθηκαν υποχώροι για καθιστικό, τραπεζαρία, υπνοδωμάτιο και κουζίνα που διαχέονται στον ενιαίο χώρο του διαμερίσματος.


Κύριος του Έργου : Ιδιώτης
Τοποθεσία : Αθήνα
Μελέτη : 1998
Κατασκευή : 1998
Στάδιο μελέτης : Μελέτη εφαρμογής, Επιστασία
Αρχιτεκτονική μελέτη : Μανώλης Βότσης
×